beginpagina                   contactgegevens                   demo's                  diensten                   referenties



    Over Mieke van Schaaik    




Geïnspireerd door cultuur, natuur en literatuur begon ik mijn loopbaan als bibliothecaresse. Na de opvoeding van mijn drie kinderen heb ik gedurende 15 jaar een praktijk voor natuurgeneeskunde gehad, waarin ik met veel liefde en plezier mensen individueel behandelde en ook cursussen gaf.
Later ben ik mij gaan scholen in het werk waarmee ik al jaren affiniteit heb: het op professionele wijze mijn stem gebruiken om een bijdrage te leveren aan het ondersteunen van diensten en producten dan wel aan de verzorging van het product zelf.
Met veel genoegen leef ik me zo in een tekst in dat ik met de juiste toon en het juiste tempo precies de sfeer tref die de tekst nodig heeft. Ik geef op deze manier de tekst iets extra’s mee zodat hij de luisteraar raakt.

Tijdens de eerste expositie in het gerenoveerde Stedelijk Museum in Amsterdam heb ik deelgenomen aan het tentoongestelde werk van On Kawara: One Million Years. Hierbij lazen een man en een vrouw om de beurt opeenvolgende jaartallen van een millioen jaar voor het begin van de jaartelling tot en met een millioen jaar na het jaar nul. Dit wordt gedaan in elk museum waar One Million Years wordt getoond. Het was een bijzondere ervaring om aan de telling mee te doen door de tijdloosheid die dit oproept.

Ook werkte ik mee aan een project voor basisschoolleerlingen ter bevordering van de leessnelheid van taalzwakke leerlingen en de verbetering van hun uitspraak.

Voor Dedicon lees ik studieboeken voor. Deze gesproken boeken worden zodanig bewerkt voor mensen met een leesbeperking dat zij deze boeken kunnen beluisteren op hun speciaal daarvoor ontwikkelde afspeelapparatuur.

***
terug naar boven
Einde van deze pagina.